телефон 0 700 800 73 на цена на градски разговор

За безопасна почивка в Албена

Безопасността и комфортът на гостите и служителите на ваканционно селище Албена винаги са били основен приоритет за нас, вече повече от 50 години.

Вие ни се доверявате като наши гости, посещавайки ни сезон след сезон, а ние сме длъжни да оправдаем вашите очаквания за една прекрасна и безопасна почивка.

В името на това, вие да се чувствате защитени, ние предприехме план за дезинфекционни мероприятия на територията на ваканционно селище Албена във връзка с недопускане разпространението на COVID-19.


Албена извършва ежедневен мониторинг на информацията представяна от Световната здравна организация и нейното адаптиране към страните членки на Европейския съюз, като фокусирайки се върху това, адаптираме всичко приложимо в процедурите и мерките за безопасност, след съгласуване със здравните власти и правителството на Република България.

Следейки и спазвайки стриктно всяка една от тези разпоредби, с изключително внимание ще се проследява и тяхното спазване от страна на служителите ни и на гостите на курорта, като например, задължителното носене маски, контролът на брой гости и спазването на необходимата дистанция.

Всяка една от долу посочените процедури и мерки към нея, ще бъдат своевременно адаптирани, а вие уведомявани.


След анализ, проведен от главния санитарен инспектор на комплекса и съобразно всички указания на здравните инспекции у нас сме обособили точките, които се приемат за критични, определени на база човекопотока, като към тях спадат и най-често докосваните повърхности.

1. Вход с контролно-пропускателен пункт

Пристигащите МПС на територията на ваканционно селище Албена преди преминаване на входната бариера ще бъдат дезинфекцирани (гуми и шаси) от служители на Албена АД. Дезинфекцията ще се извършва с гръбни пръскачки и дезинфекционен разтвор. На всяко едно от лицата влизащи в комплекса ще бъде измервана телесната температура и ако тя надвишава 37°С, ще бъде подаван сигнал на тел.: 112 и ще се следват стриктно указанията на здравните власти. Ако лицето е част от група, пристигащи с автобус, всеки един от останалите пътници ще трябва също търпеливо да изчака и следва инструкциите на специалистите. Служителите, извършващи дезинфекцията на МПС, както и тези измерващи температурата на лицата влизащи във ваканционно селище Албена ще бъдат оборудвани със задължителните предпазни средства.
 

2. Хотелите и дезинфекцията в тях

При влизане на гостите в избрания от тях хотел, повторно ще бъде измерена телесната им температура, след което ще трябва да дезинфекцират ръцете си с дезинфектант от специално поставените за целта диспенсъри. Ако при тази втора проверка на температурата се установи лице с такава над 37°С, здравните власти ще бъдат сигнализирани, а гостът ще трябва да изчака в помещение, определено от управата за изолатор до моментът на пристигане на медицинските лица.

Всички служители на хотела също ще бъдат оборудвани с предпазни средства.

На рецепциите на хотелите няма да се допускат струпвания, като гостите ще изчакват реда си във фоайето на разстояние едни от други и ще правят своята регистрация един по един.

След всяка регистрация, работните повърхности ще бъдат дезинфекцирани.

При дезинфекцията в хотелските стаи, основен акцент ще бъдат санитарните възли и всички предмети и повърхности, които са често докосвани – дистанционни, ключове за осветление, дръжки, копчета и др.

Мръсното бельо и хавлии задължително ще бъдат изнасяни в коша за мръсно бельо на камериерските колички, като в никакъв случай гостите не трябва да ги поставят на пода.
 

3. Ресторантите и правилата за дезинфекции в тях

При влизане на гостите в ресторантите, отново ще бъдат приканвани да дезинфекцират ръцете си на специално поставените за целта на входа на всеки ресторант диспенсър с дезинфектант. Персоналът ще следи да няма струпвания и гостите ще бъдат настанявани на нужното разстояние едни от други. Всички служители ще бъдат оборудвани с предпазни средства. След всяко хранене търговската зала на ресторанта ще се дезинфекцира - под, плотове на масите, ръкохватки на столовете. Ще се дезинфекцират повърхностите на бюфета и други помощни модули за предлагане на храни и напитки както и работния плот на бара в ресторанта. Дезинфекция в същия порядък ще се прави на всички автомати за напитки като се набляга на бутоните.


4. Шатъл-бус и тяхната дезинфекция

Вътрешно-транспортните средства ще се дезинфекцират с дезинфектант чрез опръскване с пръскачки. Дезинфекцията ще се прави няколко пъти през деня и накрая на работната смяна, като ще се извършва от шофьорите на бусчетата, които ще бъдат оборудвани с предпазни средства.

 
5. Пътните комуникации и дезинфекцията им

Пътните комуникации ще се измиват и дезинфекцират ежедневно. Едновременно с това ще се дезинфекцират и пейките по алеите. След събиране на отпадъците от алеите и плажа кошчетата също ще се дезинфекцират чрез опръскване с дезинфектант.

 
6. Други действия по безопасност в курортния комплекс

През месец април-май ще се извърши двукратна дезакаризация на тревните площи в курортния комплекс, стадионите във ваканционно селище Албена и с. Оброчище и на плажна ивица Албена и плаж Батовски.

Ще се извърши и ларвицидна обработка срещу комари.

 
7. Препоръки към гостите на Албена

Не на последно място не трябва да забравяме, че опазването на здравето е споделена отговорност! Именно поради това се обръщаме към всички вас в името на общата безопасност със следните препоръки:

 

    Всеки един от вас като гост на Албена да спазва правилата за лична дезинфекция.
    Да се поддържа дистанция.
    Да се запознаете с информационните табла с правила за безопасност, които са поставени във фоайето на избрания от вас хотел.
    След използване на еднократни опаковки и консумативи, същите трябва да се изхвърлят на местата за отпадъци, веднага след използването им;
    Не на последно място при главоболие, суха кашлица, температура над 37°С и отпадналост задължително трябва да се обърнете към рецепцията на хотела, като се обадите, без да напускате стаята си.


 


Ние правим всичко възможно в името на това да осигурим безопасна среда за вашата почивка, за да може да се насладите на престоя си в Албена. Благодарим ви за разбирането, търпението и доверието, избирайки ни отново. Очакваме ви в Албена, където ще можем да се радваме на слънчевите си усмивки, макар и скрити зад маски.