телефон 0 700 800 73 на цена на градски разговор

Лефкада: Скритото Съкровище на Гърция - Пътешествие с Амигос Травел

Добре дошли на остров Лефкада! Представете си място, където зелените хълмове се спускат до кристално синьо море, където малки бели селца пазят духа на старото време, и където всяка улица и плаж носят история и приключение. С Амигос Травел ще откриете всичко това и още много!

Лични Преживявания и Съвети от Местни Жители
1. Започнете деня си като местен жител - Кафе в стария град Лефкас
Вашето пътуване започва с утринно кафе в стария град Лефкас. Срещнете се с местните жители в кафене на площад Св. Спиридон и се насладете на автентично гръцко кафе. Опитайте "фрапе" - гръцко студено кафе, перфектно за горещите летни дни. Местният жител Янис споделя: "Най-доброто време за кафе е рано сутрин, когато градът се събужда. Тук ще почувствате истинската атмосфера на Лефкада."

2. Плажа на Порто Кацики с пикник
След като сте заредени с енергия, се отправете към един от най-известните плажове на Лефкада - Порто Кацики. Плажът е известен със своите бели скали и кристално чиста вода. Донесете си пикник кошница с местни деликатеси като сирене фета, маслини и пресен хляб. Плажният спасител Мария препоръчва: "Посетете Порто Кацики рано сутрин или късно следобед, за да избегнете тълпите и да се насладите на най-красивите гледки."

Луксозни Хотели за Вашата Перфектна Почивка 

1. Porto Galini Seaside Resort & SpaPorto Galini е идеалното място за тези, които търсят лукс и релакс. Разположен между Никиана и Нидри, този хотел предлага модерни стаи с невероятен изглед към залива.Изживейте магията:
- сутрешна йога: започнете деня си с йога на плажа, организирана от хотела. Успокойте ума си и се свържете с природата.
- спа удоволствия: поглезете се с масаж или спа процедура, докато слушате вълните на морето.


2. San Nicolas Resort Hotel

Хотел San Nicolas, разположен под село Порос, е заобиколен от зелени пейзажи и предлага луксозна почивка.

Изживейте магията:
-Еко туризъм: Присъединете се към еко тур, организиран от хотела, открийте местната флора и фауна.
-Гастрономически удоволстивя: Опитайте местни специалитетите в ресторанта на хотела, приготвени с пресни продукти от острова.

3. Odeon Hotel
Разположен на 50 метра от плажа в сърцето на залива Василики, Odeon Hotel предлага уют и комфорт.

- Водни спортове: Участвайте в уиндсърфинг или каяк, предлагани от местните клубове. Василики е рай за водните спортове.
- Вечерни разходки: Насладете се на вечерна разходка по крайбрежието и открийтре малките таверни и барове с жива музика.

[https://www.amigostravel.eu/cache/images/16811.jpg]


Откриийте тайните на Лефкада

Традиционни Села и Местни Истории
Пътувайте до селото Каламици и се запознайте с местния жител Александрос, който ще ви разкаже за живота на острова и ще ви покаже как се приготвя домашен зехтин. Посетете манастира Фанеромени, където ще научите повече за религиозните традиции и история на Лефкада.Как да стигнете до ЛефкадаЛефкада е леснодостъпна по суша и по въздух. Най-близкото летище е Актио (Превеза), откъдето има редовни автобуси и трансфери до острова. Авиокомпания Ryanair предлага евтини полети от София до Превеза през летния сезон, което прави пътуването бързо и удобно. От Превеза, трансфер до Лефкада е само на кратко разстояние.

Полезни съвети за Вашата почивка
Не забравйте да носите слънцезащитен крем, шапка и лека облекло. Уважавайте местната култура и обичаи, и се наслаждавайте на гостоприемството на жителите на Лефкада. Резервирайте настаняването си предварително, особено през летния сезон, когато търсенето е най-голямо.

Често Задавани Въпроси

1. Какви са най-добрите хотели на Лефкада?
Някои от най-добрите хотели на Лефкада включват Porto Galini Seaside Resort & Spa, San Nicolas Resort Hotel и Odeon Hotel. Те предлагат луксозни удобства и прекрасни гледки

2. Как да резервирам хотел на Лефкада
Резервацията на хотел на Лефкада е лесна чрез нашия уебсайт Амигос Травел. Изберете желания хотел и следвайте стъпките за онлайн резервация.

3. Какви забележителности трябва да посетя на Лефкада?
Не пропускайте да посетите плажовете Порто Кацики и Егремни, както и традиционните села и манастири, които предлагат уникален поглед върху местната култура и история.

4. Какви специални оферти предлагате за почивка на Лефкада?
Амигос Травел предлага специални оферти и пакети за почивка на Лефкада, включително намаления за хотели и трансфери.
Свържете се с нас за повече информация.


За резервации и повече информация, не се колебайте да се свържете с нас на тел. 0700 800 73 или на info@amigostravel.eu
Очакваме ви!