телефон 0 700 800 73 на цена на градски разговор

Остров Корфу: Пътеводител за Изискана Почивка в Йонийско Море

С летището в София като отправна точка и Остров Корфу като цел, вашият следващ летен престой е само на един клик разстояние. С Ryanair може да започнете вашето приключение през юни месец с полети, които са удобни и достъпни.
Полетите от София до Остров Корфу се осъществяват два пъти в седмицата, предлагайки възможности за различни дати през месеца. Започнете вашата екскурзия на 01.06 в 16:30 часа, когато самолетът отлита от София и приземява на Остров Корфу в 17:40 часа, всичко това само за 45 евро.
Същата възможност е налична и за други дати през юни като 05.06, 08.06, 12.06, 15.06, 18.06, 22.06 и много други през месец юли и август.
Плановете за вашата лятна почивка вече започват да се увенчават с успех, като ви предлагаме идеалната възможност да се насладите на красотата на Остров Корфу.


Екипът на Amigos Travel се гордее да ви представи списък с топ хотели на Остров Корфу, който е съставен с внимание към изискаността и комфорта на нашите клиенти.

В нашия подбор сме включили някои от най-привлекателните хотели на остров Корфу, които предлагат разнообразни удобства и безупречно обслужване. От уютни семейни хотели до разкошни курортни комплекси, нашата селекция включва най-доброто, което Остров Корфу може да предложи.
Освен това, за клиентите, които търсят изцяло безгрижно преживяване, предлагаме и списък с хотели на ол инклузив на Остров Корфу. Тези хотели не само предлагат луксозно настаняване, но и включват храна, напитки и различни развлекателни активности в един ценови пакет. Така можете да се насладите на вашия отпуск, без да се тревожите за нищо друго освен за релаксацията си. Нека Amigos Travel бъде вашето ръководство за незабравима почивка в живописния рай на Остров Корфу.


1. Grecotel Imperial Exclusive Resort остров Корфу представлява уникален опит за възхитителна почивка на остров Корфу, разположен на частен плаж на полуостров Комено. Хотела в Корфу се вписва перфектно в естествената красота на острова, където кипариси и маслинови горички омагьосват с вълшебството си.
Освен като туристическа дестинация, остров Корфу също е място на традиции и автентичност, запазвайки своята уникална привлекателност.
Хотелът Grecotel Corfu Imperial на Корфу предлага изключителен комфорт и услуги, включително луксозни стаи за гости, разкошен СПА център и възможности за детски забавления. Неговото местоположение на брега на Йониско море, с около него разкошни градини, създава идеалната атмосфера за релаксация и забавление.
Съчетанието от уникална природа, професионално обслужване и възможности за разнообразни дейности гарантира незабравимо преживяване за всеки гост на Grecotel Corfu Imperial Exclusive Resort остров Корфу.
Ангажираността на хотела към опазване на околната среда и управление на въздействието си допринася за по-балансираната връзка между туризма и природата.

[https://www.amigostravel.eu/cache/images/54366422.jpg]

2. Domes Miramare Luxury Collection Resort, остров Корфу - Adults Only се намира в Мораитика, нма 1.5 км от плажа Агиос Перистерон. 
Хотелът е съчетание от лукс, елегантност и исторически чар, като предлага комфорт и релакс само за посетители над 16 години. Разположен на собствена територия, Domes Miramare остров Корфу предлага стаи, апартаменти и вили с изискан дизайн и комфортни удобства, като някои от тях са с изглед към тропическата градина или морето.
Спа центърът Soma и разнообразието от външни басейни са идеални за релаксация и развлечение, а гостите могат да се насладят и на различни спортни дейности като йога, фитнес и водни спортове. Също така, хотелът предлага разнообразни кулинарни изживявания в своите ресторанти и барове, като се грижи и за екологичното пътуване и опазване на околната среда.

Стаите и апартаментите на хотела излъчват разкош с неутрални тонове и бляскаво, съвременно обзавеждане.

Вилите са особено просторни, разполагащи с двойно легло, мраморна баня  и тераса или вътрешен двор с изглед към тропическата градина или морето. Можете също така да избирате между Emerald резиденциите с една или две спални за допълнително пространство и уединение.
За по-специално изживяване, останете в Haute Living Selection, който осигурява първокласно настаняване и набор от ексклузивни привилегии, като достъп до Haute Living Room и частен открит басейн.
Вкусете суши в отворената кухня в Raw Bar или интимна вечеря в Makris Gastronomy. Насладете се на първокласни спиртни напитки и коктейли, направени от талантливи миксолози, и се вдъхновете от спиращите дъха залези в стилния Blu Bar.

Гостите на полупансион получават ежедневна американска закуска на шведска маса и вечеря в ресторант Makris.
В Domes Mimare са предприети стъпки, за да осигури природосъобразно и екологично пътуване:

[https://www.amigostravel.eu/cache/images/54367010.jpg]

3. Domes of Corfu остров Корфу се намира покрай зашеметяващия западен бряг на остров Корфу с достъп до златните пясъци на плажа Глифада. Наблизо има живописни пешеходни пътеки, включително спокойната 136-километрова пътека Корфу, която минава покрай традиционните села на острова, историческите манастири и обширните плажове. Столицата Корфу е страхотна дестинация, до която непременно трябва да се разходите на само десет мили от хотела, където ще откриете грандиозна венецианска архитектура, оживени барове, автентични таверни и интересни магазини.
По-приключенски настроените могат също да предприемат разходка с лодка до Канони и Маус Айлънд или да посетят величествения дворец Ахилион, като и двата са на по-малко от 11 мили от курорта. Международното летище Корфу се намира на по-малко от 20 километра от хотела.
В курорта Domes of Corfu остров Корфу
 има определени места за семейства и възрастни, включително семеен басейн, басейн само за възрастни,  многоезичен детски клуб, вдъхновен от Монтесори и детска ясла. Ще откриете специално отношение към Вашето семейство във всеки малък детайл, който прави почивката на всеки по-добър, независимо от възрастта му. Ако планирате да бъдете в  Корфу с вашето малко дете, изборът да останете в Domes of Corfu не само ще направи живота Ви по-лесен – това ще направи ваканцията на всички незабравима.

Плажът е само на няколко крачки, покрит с плитки води, които са безопасни за плуване и водни спортове. 

Стаите и апартаментите на хотела в бохемски стил са пропити с усещане за спокойствие. Те са декорирани в топли земни тонове и са подсилени с устойчиви естествени материали като дърво, камък и метал. Всички помещения за настаняване включват самостоятелна веранда или вътрешен двор и можете да резервирате Tropical или Sapphire Retreat или апартамент с отворен план, за да видите невероятна гледка към Йонийско море. Три привлекателни ресторанта сервират гръцко-италианска и средиземноморска кухня, а хотелът е домакин на специални вечери за дегустация на вино и сезонни гастрономически семинари.

[https://www.amigostravel.eu/cache/images/54367293.jpg]


 4. Хотела Marbela остров Корфу е комплекс на първа линия, на южния бряг на Корфу. Местоположението му е идеално за тези, които се наслаждават на естествената красота на Корфу. Хотелът разполага с четири открити плувни басейна и джакузи, както и открит кът за игра и мини клуб за деца. Основният басейн вече е по-просторен и предлага палуба от изкуствено дърво.С Amigos Travel, всяко семейство ще открие нещо за своето сърце в MarBella Corfu о-в Корфу. Нашият екип се грижи за вашата безпроблемна почивка, осигурявайки безопасност и забавления за вас и вашите деца. Съчетанието от ежедневни морски круизи до град Корфу и традиционни гръцки кайки с безгрижното забавление в двата открити басейна и детския аква парк ви обещава незабравими моменти.Отделете си време да се насладите на разнообразието от настаняване, предоставено от хотела. От стаи с изглед към планините до широка гама от дейности за цялото семейство, MarBella Corfu ще ви очарова с комфорт и стил. С оглед нашата грижа за вашия уют и безопасност, с увереност можем да ви предложим специални мерки за контрол на Covid-19 и красива гледка към морето от инфинити басейна на хотела.
С Amigos Travel, вашата почивка на Остров Корфу се превръща в незабравимо приключение, запомнено с любезното обслужване на нашия екип и изобилието от възможности за забавления. Доверете ни се да направим вашата почивка незабравима.

[https://www.amigostravel.eu/cache/images/54354902.jpg]


5. Amour Holiday Resort остров Корфуразположен на северното крайбрежие на Остров Корфу. С изискания си фасад и романтична атмосфера, хотелът предлага убежище за влюбени и почитатели на спокойствието.
Разположен само на 36 км от град Керкира, Сидари е един от основните туристически центрове на острова, привличайки посетители с прекрасни пясъчни плажове и символични места като Канал на Любовта.
Плажът Canal d'Amour, разположен на само 15 метра от хотела, представлява идеалната рамка за романтичен отдих на брега на морето.

Хотелът е предназначен само за възрастни, предлагайки спокойствие и уединение в минималистична среда. Разкошните стаи разполагат с всички удобства, които ще направят вашия престой незабравим - от балконите с изглед към морето до удобствата на климатика и безплатния WI-FI.От основния ресторант "Senses" до бара "Mystique", хотелът предлага изобилие от кулинарни изживявания включени в ол инклузив пакет. Специални вечери под звездите и широка гама от напитки, сервирани в приятната обстановка на бара, ще удовлетворят и най-изисканите вкусове.
За вашето удобство, най-близките търговски обекти и ресторанти са на кратко разстояние от хотела, позволявайки ви да се насладите на всичко, което Сидари предлага. Вечерта се забавлявайте в нощния клуб и на следващия ден релаксирайте около басейна, докато се наслаждавате на красотата на местната природа.

[https://www.amigostravel.eu/cache/images/54366845.jpg]

Често задавни въпроси относно остров Корфу:
  1. Как да достигна до остров Корфу от България?
    От България до остров Корфу на този етап може да се достигне с полети от летище София до летище Корфу. Различни авиокомпании, като например Ryanair, предлагат полети на тази маршрут
  2. Какво е най-подходящото време за посещение на остров Корфу?
    Най-подходящото време за посещение на остров Корфу е от май до септември, когато времето е топло и слънчево, а морските условия са благоприятни за къпане и плажове.
  3. Какво трябва да зная за летището на Корфу?
    Летището на Корфу, известно като Летище "Иоани Каподистрияс", е главната въздушна порта на острова и е разположено на около 3 км от град Керкира.
  4. Колко време отнема полетът от София до Корфу?
    Полетът от София до Корфу обикновено отнема около 1 час и 30 минути.
  5. Какво мога да правя в Корфу по време на престоя си?
    В Корфу има много неща за разглеждане и забавления. Можете да посетите исторически забележителности като древния град Керкира, да се насладите на красивите плажове или да изследвате природните паркове и забележителности.
  6. Има ли хубави плажове в Корфу?
    Да, островът Корфу предлага някои от най-красивите плажове в Гърция. Някои от тях включват Палеокастрица, Глифада, Сидари и Палеокастрицка.
  7. Какво да нося за почивката си в Корфу?
    Препоръчително е да носите леки и удобни облекла, плажна екипировка, слънцезащитен крем, слънчеви очила и шапка за защита от слънцето.
  8. Каква е храната и кухнята в Корфу?
    Корфу е известен със своята вкусна гръцка кухня, която включва разнообразни месни и рибни ястия, местни сирена, маслини и доматени салати.
  9. Какви са някои от главните забележителности в Корфу?
    Главните забележителности включват Стария град на Керкира, дворците Achilleion и Mon Repos, островът Влахерна и пещерите на Палеокастрица.
  10. Има ли разнообразие от хотели и настаняване в Корфу?
    Да, островът предлага широк избор от хотели, вили, апартаменти и къмпинги за различните предпочитания и бюджети на посетителите, които може да разгледате по-горе в статията.

    За резервации и повече информация, не се колебайте да се свържете с нас на тел. 0700 800 73 или на info@amigostravel.eu
    Очакваме ви!